dissabte, 4 de febrer del 2012

Mudcrutch

Mudcrutch és un grup que va ser creat a Florida i que sempre ha restat mínimament a l'ombra ja que son coneguts per ser el precedent de ''Tom Petty & The Heartbreakers'' i des del moment de la formació d'aquesta banda, el projecte paral·lel de Tom Petty.  
Aquests, no varen tenir gaudir de gaire èxit: la formació es va ajuntar per primera vegada l'any 1970 després d'haver fet amistat tocant a altres grups però 2 anys després ja van patir el primer canvi. Tom Leadon que ocupava la plaça de guitarra rítmica abandonava el grup i al seu lloc entrava Danny Roberts acompanyat del teclista Bonmont Tench. 
L'any 1974 i ja amb la segona formació el grup va signar un contracte discogràfic amb l'empresa ''Shelter Records'', un any després publicaven el seu primer single ''Depot Street'' el qual va ser un fracàs bastant gran ja que va passar sense èxit. Ells varen continuar gravant peçes per a un possible compacte fins que l'any 1976 la seva discogràfica els va trencar el contracte i aqui va acabar el grup. Després d'aquests fets, Tom Petty que era el focus d'atenció de la formació, va marxar amb un dels últims que va entrar, el teclista Benmont Tench, i va emprendre una aventura per tal de crear el seu grup abans mencionat amb el qual si que va tenir un gran èxit i una destacada carrera sobretot als Estats Units.
Al cap de molts anys d'absència i aprofitant una petita pausa de Tom Petty i els seus Heartbreakers, l'any 2007 Mudcrutch va decidir unir-se una altra vegada per a fer realitat aquesta vegada si el seu somni de publicar un compacte. No va ser amb cap de les dues formacions que havien tingut anys abans ja que aquesta vegada no hi eren presents ni Danny Roberts ni Charlie Souza de manera que el grup quedava reduït a només 5 membres. Finalment el 29 d'abril d'un any després, va arribar la data màgica i varen veure publicat el seu primer treball. El varen batejar amb el mateix nom de la banda i en ell s'inclouen 14 peçes de les quals la majoria son noves tot i que també han recuperat algun dels temes que varen gravar durant el anys '70. Per tal de promocionar la feina feta, aquell mateix més es varen posar a fer una petita gira per Califòrnia de la qual se'n va extreure un petit ''EP''  de quatre cançons amb el nom d'Extended Play Live'' i aquell setembre se'n va fer un reportatge.
El disc d'estudi, és un compacte nodrit d'un rock americà amb abundants guitarres i teclats el qual segueix el camí que ha anat marcant Tom Petty amb els seus altres grups.
Se'ns dubte és un treball molt recomanable ja que és una música que entra amb facilitat i mai és tard per descobrir grups que han passat la major part de la seva trajectòria a l'ombra per diferents motius. Seguidament adjunto l'enllaç de la cancó ''Scare easy'' la qual els va servir de ''Single'' http://www.youtube.com/watch?v=HlYeq5f9lqM&ob=av2e



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada